Helenahoeve

Elk project heeft zijn eigen essentie. Hier ziet u gebouw Helenahoeve

REKO Werkwijze

Elk project heeft zijn eigen essentie die praktische projectdoelstellingen zoals tijd, geld en kwaliteit overstijgt. Die essentie bewaken wij met een mix van ervaring, scherpzinnigheid, lef en creativiteit. Dat levert voor elke opgave een mooie balans tussen solide projectsturing en maatwerk vernieuwing in de procesaanpak. Dat is dé manier om strategische projectdoelen in de praktijk te behalen of zelfs te overtreffen. Waarmaken dus!

(Interim-) projectmanagement

Een projectmanager functioneert altijd op het scharnierpunt van opdrachtgevers, adviseurs en uitvoerende partijen. Heel bewust werk ik afwisselend voor alle drie deze 'soorten' organisaties. Met mijn know-how van interne processen bij de verschillende betrokkenen kan ik de onderlinge samenwerking over de volle breedte van elk project stroomlijnen. De afgelopen jaren zijn projecten met een hoge mate van complexiteit steeds meer mijn specialiteit geworden. Niet alleen grote utiliteitsbouwprojecten, maar ook PPS gebiedsontwikkelingen en ambitieuze verduurzamingsopgaven. Ik houd overzicht, werk oplossingsgericht en heb altijd oog voor zorgvuldige besluitvorming. Een rol in de aansturing van projecten past me het best, maar hands-on projectmanagementwerk doe ik ook graag. Gedegen vakmanschap blijft de basis.

Strategisch projectadvies

Dezelfde ervaring, een andere rol. Onze projectadvisering staat ten dienste van partijen die bij de invulling van hun (eigen) projectverantwoordelijkheid ondersteuning willen. Niet alleen voor opdrachtgevers, maar ook voor adviserende en uitvoerende contractpartijen. Tijdens een project kunnen vragen rijzen waarbij een extern perspectief behulpzaam kan zijn. Welk projecttempo geeft het beste resultaat? Wordt het optimale gehaald uit de expertise van betrokken partijen? Wat is er nodig om een project op te starten? Waar ligt de perfecte balans tussen kosten en kwaliteit? Als inhoudelijk gesprekspartner van alle projectbetrokkenen kan ik snel tot de kern van de vraag doordringen. Samen genereren we mogelijke antwoorden die in een gestructureerd keuzeproces tot de beste oplossing leiden. Als adviseur blijf ik meewerken totdat het project op het juiste spoor in het gewenste tempo verder gaat.

Management

Onder onze leiding is in 2007 het bedrijf BoWall opgericht en bestuurt. Het door ons bedachte BoWall concept heeft als doel om Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen in het bouwproces mogelijk te maken. Om het concept mogelijk te maken is een serie aan nieuwe – niet bestaande – producten bedacht, welke technisch zijn uitgewerkt, getest en daarna in projecten zijn toegepast. Hierna is het concept zodanig gemodificeerd dat massaproductie mogelijk is gemaakt. Tegelijkertijd hebben wij strategische plannen opgesteld, welke zijn vertaald in marketing en communicatieplannen teneinde een maximaal verkoopresultaat te behalen. Om onze doelen te verwezenlijken zijn wij vanaf 2002 gaan samenwerken met twee strategische partners Knauf en Technische Unie. In 2017 hebben wij dit bedrijf verkocht aan Knauf. Meer weten ? zie knauf-bowall.